למה אומרים קדושה בקול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/08/05 00:39 כד באב התשסה

שאלה

מרן בהלכות קדושה כותב כי החזן אומר מנקדישך בקול לבד,והציבור מתחיל לומר איתו רק מ'קדוש'.

שאלתי היא למה היום אנו לא לא נוהגים כך?

בתודה מראש....השאלה מתיחסת לאורח חיים,סימן קכה,הלכה א'.

תשובה

בס"ד

אנחנו נוהגים כך על פי דברי האר"י ז"ל בשער הכוונות - דרושי חזרת העמידה דרוש ג

"גם צריך שתאמר עם הש"ץ כל סדר הקדושה מלה במלה מן נקדישך ונעריצך עד סיום כל הקדושה כולה.
ואמנם ב' תיבות של 'נקדישך ונעריצך' צריך שתאמר אותם בקול רם ושאר התיבות עד עניית 'קדוש קדוש קדוש' תאמר אותם בלחש עם השליח ציבור ואחר כך כשתענה 'קדוש קדוש קדוש' וכו' יהיו בקול רם ובעינים סגורות ובדילוג כלפי מעלה".

בהצלחה