ללמוד יחד בחור ובחורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/07/11 19:18 יא בתמוז התשעא

שאלה

האם מותר לבחור ללמוד/ללמד יחד עם בחורה הכוזרי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כבר קבעו חז"ל ש-´אין אפוטרופוס לעריות´. כלומר באשר ליצר הזה אסור לסמוך על עצמך, גם אם אתה צדיק וירא שמים. יש להזהר בכל הזהירות הנדרשת כדי למנוע תקלות.

לכן אם מדובר בלימוד ארעי במקום ציבורי - מישהי נגשת אליך כשאתה בספריה ומבקשת שתבאר לה מספר מילים בספר זה או אחר - אין כאן בעיה.

אבל לקבוע מפגש קבוע ללימוד - זה הרבה יותר בעייתי. יש חשש גדול שמפגש קבוע בין שני צעירים רווקים לא ישאר רק ללמוד.

מצד שני אם זה חלק מהכרות שמבקשת לבדוק קשר לנישואים (´דייט´) זה ודאי דבר נפלא - ובתנאי שיעשה בהקפדה על איסורי יחוד.