ללכת לשירות לאומי או לא???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/02 18:14 א באב התשסב

שאלה

כבוד הרב,

אני הולכת לפי הרב עובדיה יוסף אשר אוסר על בנות לעשות שירות לאומי.

אך אני חושבת שבביתי נמנע ממני להתפתח ממבחינה רוחנית-מעשית. וזאת מכיון שאבי מתנגד להתחזקותי בדת, הוא טוען שאני קיצונית.. ומגזימה.

לדוגמא הוא טוען שאני משוגעת כי אני הולכת עם גרביים בקיץ.

אני רוצה לעשות שירות לאומי במקום דתי, אולי בירושלים, ואדאג בע"ה להיות בחברת בנות דתיות.

אני יודעת שתמיד יהיו לי מניעות להתחזק כי זה חלק מהנסיונות בחיים, אני מעדיפה נסיונות מחוץ לבית על פני מתחים מצד הבית וההורים.

ההורים שלי מעודדים ש"ל וכן אני בעצמי רוצה לעשות ש"ל , הסיבה שפניתי אליך הוא העניין שציינתי לעיל שאני "הולכת" לפי פסיקותיו של הרב עובדיה יוסף.

תודה רבה, רינת.

תשובה

ב"ה

רינת שלום.

את לא ילדה קטנה ,את בחורה שיכולה לבחור את דרכך שלך בחיים.
בחירת הדרך בחיים זה לא דבר קל,
הוא מושפע מהמון פרטים אישיים, משפחתיים וחברתיים.
ולוקח בחשבון עקרונות וערכים עליהם התחנכת ושבהם את מאמינה.

זה טוב מואד שאת "עושה" לך רב ופוסקת לפי הרב יוסף.
אולם על דרך חיים רק את יכולה לפסוק לעצמך!!!!!
את צריכה לעשות מה שמתאים ביותר עבורך.
בדרך כלל אם עושים משהו שמתאים אז גם עושים אותו ,
טוב ,
עושים אותו בעוצמה,
עושים אותו חדורי אמונה,
עושים אותו בתודעה של שליחות,
עושים אותו מתוך עומק הרצון הפנימי.

אני חושב שכדאי לך להתלבט בעניין עם אדם שאת מעריכה ומכבדת את דעתו,ושמכיר את הסיטואציה בה ,
את נמצאת היטב.

אגב מה האופציה האחרת אם לא תלכי לש"ל?
ללמוד ?
להתחתן?
להסתלבט?
להשלים בגרויות?

בהצלחה,

עוזיאל