ללכת להילולא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/10 12:49 א באב התשע

שאלה

שלום

יש לי מספר שאלות

1.האים לפי ההלכה ועל פי עובדיה יוסף צריך לומר הלל ביו העצמאות ואים כן עים ברכה או בלי?

2.האים צריך לומר כל יום תיקון חצות או רק למשל בבין המצרים וכו'...?

3.למה יש מצווה גדולה ללכת להילולות וביקור בקברי צדיקים יותר מאשר אנשים פשוטים הרי זה לא טוב לשהות וליהיות יותר מדי זמן בבתי עלמין וכו'...ולמה זה בעצם מצווה ומאיפה המקור ההתחלתי שבדבר זה?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)בודאי שצריך לומר הלל זו תקנת הרבנים הראשיים לדורותיהם.
לגבי הברכה לדעת הרב עובדיה יוסף כשיש ספק אז לא מברכים (סב"ל) בדיוק כפי שלא מברכים על ההלל בראש חודש.
2)אם אתה במדרגה הנכונה מבחינה רוחנית אז תגיד תיקון חצות.והוי מחשב שכר מצווה כנגד הפסדה.
3)אין בתריג מצוות חיוב ללכת להילולא לא מדאורייתא ולא מדרבנן וגם לא מן המנהג.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.