ללא נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/03/10 22:45 ב בניסן התשע

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום.

לפני כחודש תליתי מודעה בישיבה[ישיבה תיכונית] שלי שאני אוסף כסף ע"מ לקנות מתנה לעובדים לכבוד החגים[כחלק מהכרת הטוב]..בכל מקרה שכמה אנשים שמו כסף לא ספרתי אבל יש באמת סכום כסף שמספיק אולי למסטיק לכל אחד מהעובדי ישיבה..

מה כדאי לעשות עם הכסף?אחרי הכל אנשים תרמו בידיעה ברורה שלא מדובר בצדקה אלא בהכרת הטוב..

תודה רבה שבת שלום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אכן עצוב,
אולי צריך לעשות יותר פרסום והסברה למטרה כזאת?
מכל מקום בכסף שנאסף צריך לטפל בצורה יצירתית:
אתה יכול לקנות איזה "צ'ופר קטן" לכל העובדים יחד, חבילת ממתקים וכד' להוסיף מכתב יפה ולמסור לנציג שלהם - העקר הכוונה!
אולי תפנה להנהלה ותבקש שישלימו סכום קטן כדי שאפשר יהיה לתת לפחות משהו מינימלי לכל עובד?
אולי תעשה עוד 'מגבית חרום' - תעבור בין התלמידים ותלחץ עליהם להוסיף סכום קטן?
חג שמח