ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/08/08 01:28 ל באב התשסח

שאלה

לרב שלום רב,

יש לי דבר שאני מאוד מוטרד לגביו והוא הלימודים.

אני עשיתי דברים רעים במיוחד בחופש הגדול ועכשיו כשמתחילים הלימודים(דבר מאוד חשוב לי) התחלתי להתעורר ולנסות להפסיק זאת.אני לא יודע למה החלטתי דווקא בתקופה זו לעשות זאת יכול להיות בגלל שדברתי עם מישהו על זה או פשוט בגלל שאני אומר לעצמי אם תחטא לא תצליח בלימודים.עכשיו תחילת הלימודים ואני מפחד לגשת ללימודים או להסתכל בציונים של הבגרויות כי אני אומר לעצמי חטאתי ולכן עכשיו אענש בדבר שהכי חשוב לי וזה הלימודים.האם הפחד הוא צודק?האם באמת למרות שאני חוזר או מנסה לחזור בתשובה (ויכול להיות שזה לא לשם שמיים לבנתיים-אני לא יודע את הסיבה)אני אענש בדבר שכה חשוב לי?

נ.ב.

החזרה בתשובה של עכשיו זה רצון עז שהחל עוד לפני החופש הגדול פשוט ללא הצלחה רבה

תשובה

אני לא פנקסן של הקב"ה ולא יכול לדעת כיצד הוא יתחשבן איתך. רק בוחן כליות ולב מכריע בעיניינים אלו. עונש לא חייב להיות דווקא בלימודים. יתכן שעצם הפחד שלך מללמוד הוא העונש, איני יודע, ואיני חושב שיש מישהו שיודע את התשובה מלבד הקב"ה.