ללא נושא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/10/10 09:14 כא בחשון התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני חדש באתר ולא יודע למה בחרתי לכתוב לך אולי כי במצבי כבר אין לי לאן לפנות.

אני נשוי 1 לילד מקסים ומדהים,אשתי ואני זו הבעיה.

אני בחור שעובד ושומע שיעורים גם בנושא הזוגיות ולכן את כל מה שמוטל עליי אני חושב שאני עושה בצורה הכי טובה שיכולה להיות.

אני מבשל ומנקה ומטפל בילד כשאשתי נשארת בעבודה עד לשעות המאוחרות של הערב.

אני כל הזמן תומך ונותן ומעולם לא אמרתי לא לשום צורך שהיה לאשתי,אלא שאשתי היא אשה מאוד 'פרפקציוניסטית' כהגדרתה ואוהבת את מרכז השליטה בידיה ולא מוכנה להתפשר,אנחנו נשואים מזה כשלוש שנים ותמיד היא היתה הולכת למקווה ושומרת נידה, אלא שבחודש האחרון משהו הסתובב לה בראש והיא התחילה לצאת עם העובדים שלה ממקום העבודה שהיא מנהלת (שקטנים ממנה בכמה שנים)ולחזור בשעות המאוחרות מאוד של הלילה, בהתחלה פירגנתי כדי לתת לה קצת מרווח אבל זה הפך להיות ריטואל קבוע שחוזר על עצמו וזה התחיל להציק,במיוחד כשהיא אומרת שהיא מקבלת איתם את היחס והכבוד שהיא לא מקבלת בבית, ובבית היא מקבלת את כל הכבוד,גם כשניסיתי ליזום יציאות משותפות לבתי קפה או מסעדות היא דחתה את זה על הסף,החודש היא החליטה שהיא לא הולכת לטבול (על דעת עצמה)ומאז אני ישן בסלון ולא נוגע בה, בשבוע האחרון החברה הכי טובה שלה התחתנה וגם הטונים התחילו לעלות בבית,אמרתי שאני אשתוק ויתמוך בה במיוחד בשבוע המלחיץ הזה ומכיוון שהחתונה היתה במרחק שעה וחצי נסיעה מהבית היא גם לא חזרה לישון בבית כמעט כל השבוע, מכיוון שהיתה מסיבת רווקות ומקווה וגם ביום של החתונה אני והילד חזרנו לבד הביתה.

אלא שיום אחרי החתונה כשהיא חזרה הביתה ברבע ל11 בלילה היא הודיעה לי שהיא יוצאת עם 2 עובדים שלה לשעה שעתיים.

אמרתי לעצמי שגם ככה השבוע הזה היה מטורף ונפרגן לה קצת שקט וחופש,כל זה כשאני מרדים ומטפל שילד בן שנתיים, שדווקא הלילה החליט לקום כל שעה מה שאילץ אותי לקום איתו לחצי שעה כל פעם,לאחר שנרדמנו בשלישית אשתי העירה אותי ברבע לארבע בבוקר שאני אלך לספה כי היא רוצה להיכנס לישון עם הילד, אז קמתי לספה והילד בשעה רבע לחמש (שזו השעה שאני הולך לתפילה) התעורר הייתי איתו רבע שעה וכשראיתי שהוא לא יירדם שוב הלילה הערתי את אשתי בשביל ללכת להתפלל,אשתי השתוללה מכעס ואמרה לי לא ללכת ושאם אני אלך זה הסוף בינינו,בחיים לא אמרתי לאשתי לא אך בבוקר הזה החלטתי ש

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,
1.המצב בהחלט לא תקין,

צריך לבדוק אפשרות ללכת ליעוץ זוגי,

אם היא לא תסכים ללכת אז תלך לבד כדי להדריך אותך איך להתמודד עם המצב.

2. אולי היא מתנהלת בצורה שתלטנית אבל צריך לדעת שכל מצב זוגי הוא שותפות של שנים,
גם לך יש חלק בדבר, לפעמים מתוך כוונות טובות, לתת ולאפשר, לשמור על שלום בית ועוד כוונות טובות,
אבל בסופו של דבר זו שותפות שצריך ללמוד איך אתה לא תורם את חלקך למצב,
וצריך לקבל הדרכה מפורטת איך לצעוד נכון במשעול זה.

אפשר להתקשר אלי 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן