ללא נושא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 23/10/07 22:36 יא בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב,

שאלתי היא האם מותר לשקר במקרים מסויימים בכדי לשמור על פרטיותי? (לדג כאשר שואלים אותי בנוגע לדברים שאיני רוצה לספר עליהם וגם שתיקה תיחשב תשובה) אני מודעת לסכנה הרוחנית שבדבר ואני לא מתכוונת לדפוס התנהגות חוזר אלא במקרים מיוחדים.

תודה רבה ויישר כוח

תשובה

שלום
בענינים פרטיים מתחמקים ואם אי אפשר תשובה לשני פנים-ראי אברהם אבינו אחותי את, במקרים שאין ברירה מותר לשנות וכן ציינו בגמרא ב"מ מותר לשנות בעניני צניעות,אורחים,בלימוד תורה וכן מפני דרכי שלום
ברכה והצלחה