ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/04/07 16:34 ח באייר התשסז

שאלה

אני ישראלי כמובן יהודי שחיי בסידני מספר שנים

ישנה כאן בעיה אדירה בנושא כשרות והמונופול שבה

אבל זאת נשאיר לדיון אחר

ולהלן שאלתי בנושא כשרות הבשר בסידני אוסטרליה

אני מתגורר בבונדי ביץ וישנו קצב שמוכר בשר כשר

בכל בוקר מגיע משאית ענקית להוריד את הפרות השחוטות

אך שהפרות לא מגיעות ברכב מסחרי קטן אלה מגיעות עם משלוח גדול לכלל הקצבים

של סידני אלו שאינם כשרים

הפרות תלויות לצד החזירים

הדם מטפטף לכל עבר ובסיבוב החזירים אפילו נוגעים בבקר התלוי

כיהודי איני מבין איך באותה משחטה ובאותו רכב שוחטים ומובילים בשר שאמור להיות כשר

איני מבין איך זה קורא בפניה שלאחד הרבנים נאמר לי שאין משחטה רק ליהודים מפעת גודל הקהילה

לכן זה נעשה יחד אבל מצאו פיתרון הילכתי והרב המקומי אישר זאת

לא לא ברור איך אותה סכין ואותה מכונת שחיטה עושה את אותה פעולה לבקר ולחזיר

כשאני מזמין משפחה דתיה לה זה אפילו לא מספיק לקנות בשר קשר הרי שאותם דתיים לא יכולים לאכול אצלי בבית עם סכום שלי ואני קונה פלסטיק

אני מבקש הסבר מאחד הרבנים כאן בפורום

ומכאן אדע לפעול הלאה

בברכה

ספר

תשובה

קשה מאוד לענות תשובה בשלט רחוק, לשם כך יש מרא דאתרא, אך מספר הערות שאני מסיק אותן מתוך שאלתך.
1. אין דבר כזה מכונת שחיטה. שחיטה יהודית נעשית ע"י בן אדם , אחת לאחת.
2. אני מניח שהבעיה היא תברואתית / חוקית ולכן לא ניתן לפתוח משחטה נפרדת ליהודים.
3. ברור שאם יש רב שמפשח שם, הפרות נשחטות ע"י סכין הכשר לשחיטה וחס ושלום לא משתמשים באותו סכין לשחיטת חזירים. בודאי מדובר על ליין אחר ועל חלק אחר במשחטה.
4. לגבי החזיר שתלוי ליד הפרה, זה אכן לא ראוי ולא נראה טוב. אך גם אם הייתה נגיעה כיוון ששלא מדובר במגע בין שני עצמים חמים, ובין כה שוטפים אח"כ כמה פעמים בזמן תהליך מליחת הבשר, נראה בשלט רחוק שאין בעיה.