ללא נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/03/10 17:30 ו בניסן התשע

שאלה

ב"ה

שמעתי שיש עניין "לחסר תכשיט" זכר לחורבן.

אשמח ללמוד מה זה אומר שעלי לעשות.

תודה ויום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב

בכל התקנות שתקנו חכמים זכר לחורבן הכלל הוא, שדווקא בדבר שאדם רגיל לשמוח בו ביותר, עליו למעט דבר מה, כדי לזכור את חורבן הבית, שכל זמן שבית המקדש חרב אין השמחה שלימה. ולכן גם לגבי תכשיטים, שיש לאשה שמחה בהם, תקנו חכמים: "עושה אשה כל תכשיטיה ומשיירת דבר מועט" (ב"ב ס, ב).

והכוונה היא שאשה שיש לה הרבה מיני תכשיטים, לא תענוד את כולם בבת אחת, אלא בכל פעם תחסיר תכשיט אחד מאותם התכשיטים שהיתה יכולה להתקשט בהם עתה, כדי שתזכור את חורבן בית המקדש (שו"ע או"ח תקס, ב; מ"ב ח).

מתוך: www.yeshiva.org.il/midrash/doc/doc40/mikdash1.doc