ללא נושא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/03/11 21:51 ו באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני ובן זוגי במהלך 6 ימי המחזור, נמנענו מלגעת אחד בשניה אך ביום השישי, ברגע של חולשה, "נפלנו" והתחלנו לקיים יחסים( אחרי שבדקתי שאני נקייה)ומיד עצרתי ובדקתי בשנית והופיע כתם חום. מה זה אומר? רע לי כ"כ. אנחנו לא נשואים אבל אנחנו מתכננים לעשות כך זה קשר רציני ואנחנו עושים השתדלות לא לקיים יחסים בשבת ולשמור את השבת כמה שאפשר. תעזור לי בבקשה. האם זה יכול להרוס את הזיווג הזה? תודה רבה

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

אני רוצה לחזק אתכם בכוונותיכם הטובות, תמשיכו לדבוק במטרה לחיים של קדושה.

בימי המחזור אסורים גם אם בודקים ונקי, מפני שצריך לספור שבעה ימים נקיים בבדיקה כל יום ואחר כך לטבול במקווה ורק אז מותרים.
את כל הפרטים וההדרכות והעצות צריך ללמוד ממדריכת כלות לפני החתונה.

אם רוצים לשמור מנפילות צריך לדעת שהיצר מאוד חזק ומתוחכם, וצריך להעמיד כנגדו עמדה ברורה, וזה נעשה על ידי לימוד תורה קבוע במיוחד למוד אמונה ומוסר,
בספר מסילת ישרים או כל ספר שמתאים לך.

בהצלחה בכל,

דני ארגמן