ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 19/09/02 13:27 יג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב השלום והברכה!

אדם שהושכר כבעל תוקע בר"ה(שהיום הראשון חל בשבת)ובאותו מקום לא היה אדם שיבקר על תקיעותיו, והוא עצמו נתכוון לעשות התקיעות כדין,אך בכל זאת עומד לנגד עיניו חשש אמיתי שלא יצאו הציבור יד"ח (כגון באורך התקעות של התשר"ת).ומעוות לא יוכל לתקון.בעוה"ר.

אך גבאי ביהכנ"ס שילם לתוקע.

והאדם הנ"ל חשש שגזל בידו ואין הוא ראוי לכסף זה, ושאל את הגבאי הנ"ל (וישנם עוד שני גבאים באותו מקום) אם הוא צריך להחזיר את הכסף שהרי התקיעות לא היו בסדר והוא ענה שלא צריך.

(ועוד שגם עד שהשופר הוציא קול כראוי לתקיעה לקח זמן ושמא הגבאי הבין שזה "לא היה בסדר")

ע"כ מה עליו לעשות.

יורנו הרב ושכמ"ה

תשובה

פלוני שלום,
"אשריאדם מפחד תמיד,מבחינה הלכתית הוא לא צריך להחזיר את הכסף.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני