לכל סיר יש מכסה[אחד?!]

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/06/07 09:58 כ בסיון התשסז

שאלה

שלום רב!

אבקש לפרסם את השאלה ללא שמי.

אומרים "לכל סיר יש מכסה" ואומרים שלכל אדם לפני היוולדו נקבע לו מי יהיה הזיווג שלו,

רציתי לדעת.. ברור לי שאהבת נעורים היא לא תמיד האהבה האמיתית! אבל בכל אופן אני הייתי בקטע שאהבתי מישהו והיינו ביחד וגם הוא אהב אותי... אני עדיין אוהבת אותו[וכנספח לשאלה מה עושים עם זה כשאני רוצה לסיים את הרגש]

והיה לי ידיד באותה תקופה [ואנייודעת שזה היה לא בסדר] והוא אהב ואתי.. ושאלתי את עצמי איך זה שגם הוא אוהב אותי.. לכל אדם יש יחיד לא?!

כיום סיימתי את הקשר עם הידיד.. כידי לא להשלות אותו וגם כי אני משתדלת שלא לדבר עם בנים!!!

תודה מראששש והמשך יומטוב=]

תשובה

בעזה"י

שלום,

ר' שלמה קרליבך שואל מדוע לא ניתן לנו לשמוע את אותה בת הקול שמפרטת מי מיועדת למי...
האם לא היה יותר פשוט וקל והרבה פחות כואב ומבלבל אם מראש היינו יודעים עם מי אנחנו אמורים להתחתן???

הוא עונה שמטרת חוסר הידיעה היא לאפשר לנו לחפש לבד- ובעיקר לבחור לבד!!!
אדם צריך לדעת שהוא מתחתן עם אשה שהוא עצמו בחר בה.
אשה צריכה להתחתן עם גבר שהיא עצמה בליבה ובמוחה העדיפה אותו על פני כל שאר הגברים בעולם.
אם היינו יודעים מראש - אל יכולנו לבחור...

אבל ברגע שצריך לבחור לבד, זה מבלבל, יש בלבולים יש רגשות שונים, לפעמים אנחנו חשים משהו לאדם לא נכון, לפעמים חושבים שמרגישים משהו, לפעמים רוצים להרגיש משהו- זה המחיר של הזכות לבחור בעצמנו.

אנחנו אוהבים הרבה, מחפשים הרבה ובוחנים הרבה ובסופו של דבר בוחרים רק אחד...
ואם הבחירה היא אמיתית ובלב טהור, מתוך קודש ואמונה וענווה ומתוך גבורה של אמת- גם זוכים לבחור את בצד השני שה' ית' ייעד להשלים אותנו...

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת