לימוד תורה נכון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 04:58 יג בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול שאלה מאוד כללית והיא: כאשר אני קורא ספר מסוים בהלכה, באמונה וכו' אני יכול להבין לא נכון את מה שקראתי וע"י כך לבוא לטעויות גדולות מאוד בעצמי או שאפילו אטעה אחרים וזה גם יכול להיות בדברים חשובים וקריטיים ממש כמו השגחה-בלימוד אמונה או הלכות שבת-בהלכה!? ז"א, איך אוכל לדעת שהבנתי נכון את הכתוב שחס וחלילה לא אטעה ואטעה אחרים?

אני חושב שזהו דבר מאוד מהותי וחשוב בכל נושא שהוא. תודה רבה מראש וחג כשר ושמח!

תשובה

בס"ד

שאל מישהו שקיבל ממישהו אחר שגם הוא קיבל ממישהו אחר עד משה רבינו.
מישהו בודאי יודע מה היא ההלכה ויוכל להגיד לך אם הבנת נכון.
כאשר תראה שמגיע השלב שאתה מבין נכון וחוזר ומבין נכון את מה שאתה קורא ולומד כמה וכמה פעמים - בקש רשות מאותו רב להסתמך על הבנתך.

בהצלחה