טיפים לקראת יציאה לשנת שירות עם חיבור ללימוד תורה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/07/22 21:57 כח בתמוז התשפב

שאלה

שלום :)

אני יוצאת לשירות לאומי במקום חילוני ואני רוצה לצאת עם בסיס תורני (בעז״ה אלך למדרשה לאחר מכן).

החלטתי שאני רוצה לקרוא את כל התנך בשנה הזו+ מדרשים + אם אצליח לשלב ספרי אמונה.

אשמח להמלצות לספרי ביאור התנך (כל מיני רעיונות ומדרשים על כל פרשה, שבאמת יהיה לי ידע נרחב על התנך וההיסטוריה שלנו).

כמו כן, אשמח לדעת איך לחלק את התנך ללימוד יומי, כך שכל יום אלמד פרשה או פרק?

תשובה

שלום וברכה!

בהצלחה גדולה בשירות ובעשייה החיובית, מרגש לקרוא את הרצון היקר שלך ללמוד תנ"ך, מדרשים ואמונה – ולחזק את הבסיס האיתן של חיבור למקורות גם בזמן היציאה החוצה לעולם ההפצה והשליחות. יהי ה' עמך!

לגבי תנ"ך עם ביאור בהיר ונוח, ישנו את התנ"ך של הרב שטיינזץ זצ"ל המאופיין בביאורו הקולח והברור, יחד עם הוספות קטנות על רקע כללי וביאוריים ייחודיים למקומות, חפצים, צמחים ואירועים מיוחדים.

לגבי תנ"ך עם מדרשים ורעיונות מיוחדים על הפרשות, ישנו את הספר "אוצר המדרשים" שזהו סט ספרים מופלא כבקשתך.

לחילוק התנ"ך היומי, מצרף קישור שיוכל לעזור המחלק את התנ"ך ללימוד יומי לאורך השנה הקרובה (תשפ"ג): https://www.tanachyomi.co.il/%D7%9C%D7%95%D7%97_%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99#

בהצלחה גדולה ובהערכה רבה!

ידידיה