לימוד תורה או עזרה לחבר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/07/02 16:16 ו באב התשסב

שאלה

אני עובד במושב שלי בקטיף ,

והיום יום שני יש לי שיעור גמרא עם רב הישוב,

אני מאוד משתדל להגיע כל שבוע וגם הרב לוחץ ורוצה שאני יבוא,,, אך לצערי חבר שלי לא מעונין בשיעור עם הרב,

העבודה בקטיף עדיפה מאוד בשני אנשים, לכן אני הלכתי לשיעור של הרב , אך בנתיים ביטלתי לחבר שלי את העבודה ואת הכסף ,,,,,אודה לרב מאוד אם אוכל להגיד לי אם פעלתי כשורה ועשיתי את הדבר הנכון לעשות

תודה

תשובה

בס"ד

זה תלוי מאוד אם גרמת נזק לחברך או לו.

אם היה בניכם סיכום שתבוא לעבוד איתו ובגלל הסיכום לא לקח חברך שותף אחר - גרמת לו נזק. ואסור. ואם אחברך יעמוד על כך - אפשר שאתה חייב לשלם לו. (כתבתי אפשר כי צריך לשמוע את שניכם בדין תורה ממוני)

אם לא היה סיכום כזה וחברך יכול למצוא מישהו אחר - רק שהוא לא מצא או לא היה מישהו אחר - אינך חייב לעשות לו טובה על חשבון לימוד התורה שלך.

מה גם שאני מבין כי השתתפותך בשיעור היא טובה גדולה לשיעור שיש בו נוכחות, ונוכחותך גורמת לעוד אנשים להגיע.

בהצלחה