לימוד קבלה לנוער

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 05:34 ח באב התשסג

שאלה

אתמול, באחת מתוכניות הטלוויזיה, היה אדם אחד, שלומד קבלה-ונראה יהודי טוב, והסביר יפה.

בחלק מההסבר שלו על הקבלה-הוא אמר שמהות הקבלה היא בעצם "המדריך לחיים טובים".

שאלו אותו אז למה שלא ילמדו את זה בבת"הס, והוא אמר שבאמת כבר האגודה להפצת הקבלה (משהו כזה...) כבר פועלת לבנות בי"ס שילמדו את זה שם.

אם ככה-למה אומרים שמי שלא יודע וילמד, הוא...ישתגע?

(אגב, הוא טען שזה לא נכון)

תשובה

בס"ד

אינני יודע מי היה היהודי היקר שראית בטלויזיה. אבל צריך שה[קבלה היא באמת "מדריך לחיים טובים", אבל זה מגיע דרך תאור עמוק של הנהגת ה' בעולמו].

המדריך הנפלא ביותר לחיים טובים מתחיל בתורה וברמב"ם ובשולחן ערוך על כל סעיפיו, קיום המצוות ולימוד תורה.

כמובן שכל לימוד תורה מרומם את הנפש, ובכלל זה בתוך לימוד קבלה, הוא מביא את האדם לשלמותו הרוחנית, אבל זאת בתנאי שהוא מבין את שפת הקבלה.

מי שלומד קבלה בגיל צעיר אינו מבין כלל את משמעות מה שהוא לומד, והיותר גרוע - הוא חושב שהוא כן מבין.

יש על כך תשובה באתר זה עם קישור לתשובות שונות ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31888

אפשר לעיין על כך גם בקישור לתשובה שנענתה על ידי "חברים מקשיבים":
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29842

בהצלחה