לימוד קבלה בקלטות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/08/03 04:31 ג באלול התשסג

שאלה

לכבוד הרב שליט"א,

שלום רב,

ראיתי בבית כנסת פרוספקט על לימודי קבלה בקלטות.

רציתי לשאול את הרב, אם הוא מכיר את הרב שמעביר את השיעורים ואם הוא ממליץ לרכוש את הקלטות הללו.

שם הרב שמעביר את השיעורים הוא: הרב יובל הכהן ארשוב. מישוב "אור הגנוז".

מדובר בסדרות קלטות על "אורות וכלים - עולמות וספירות", "תיקון המידות", "סוד התפילה" וכו'.

יש גם טלפון לבירורים: 058-515302

הקלטות מיועדות להמון העם.

בכבוד רב,

ותודה רבה,

תשובה

בס"ד

[א] באופן כללי צריך לדעת שהרב יובל אשרוב – רב חשוב. מקום מגוריו ביישוב האור הגנוז ליד מירון.
ותורתו מונחת על ידי רב האור הגנוז הרב חיים שיינברג שליט"א. יש בדבריו – לימוד מהנה, ואכן אפשר לשמוע דבריו.

[ב -אין לימוד קבלה בקלטות]. כל מה ששומעים שם זה ההקדמה של ההקדמה של ההקדמה של ההקדמה וכו' של הקבלה.
כל זה הוא רק לתת טעם בפה לבוא לשמוע בשיעורים, לראות רב שהוא כמלאך ה' צבאות. ואחר כך אולי לזכות להיות כמוהו במשהו או לגמרי.

[ג] ראה כמה תנאים צריכים להיות שילמד האדם קבלה באמת. ובעיקרון לפחות לפחות לפחות שילמד את ספר מסילת ישרים עשר פעמים ויבדוק איפה הוא ואיפה הספר הזה.
וראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31888

[ד] אחרי כל זה רצוני לומר שלימוד הקבלה הוא חשוב ביותר בדורינו והתנאים ללימוד לא באים להרפות חלילה. אלא לתת לאדם כוח ללמוד קבלה באמת, דהיינו להיות קדוש וטהור במידות ובמעשים ביחד עם הלימוד.

ברכה והצלחה.