לימוד לבגרות בתנ"ך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/06/11 17:06 ז בסיון התשעא

שאלה

שלום. אני כרגע לומדת לבגרות בתנ"ך. בשבילי התנ"ך הוא ספר קודש ועם זאת ספר הסטוריה של העם היהודי. כידוע ספר התנ"ך מתפרש על אלפי שנים. וכמו כן הסיפורים שבתנ"ך נועדו לכוון את הדורות הבאים ,ורק המעטים שבמעטים שבסיפורים נכנסים לתנ"ך. אני נמצאת כרגע בספר שופטים פרק י"ז (פסל מיכה). אין לי שום כוונה לזלזל או משהו , אבל איזה דבר יכול ללמד את הדורות הבאים על שמיכה גנב כסף מאמא שלו? זה ניראה עוד סיפור קלאסי שקורה ביום יום. והתנ"ך הוא על כולכך הרבה זמן.. למה דווקא הסיפור הזה? אשמח שתענו בהקדם.. יומטוב.

תשובה

ב"ה,

שלום,

שאלתך מצויינת,

התנ"ך לא בא רק לספר על גניבה,

אלא לצייר לנו מה קורה כאשר אין מלך בישראל,

המפרשים מסבירים שזו הסיבה שהביאו את הסיפור של פסל מיכה ושל פלגש בגבעה,

כאשר יש פסוק מקדים "בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר ב עניו יעשה"

וזה הקדמה לספר שמואל שבו מתחילה להתרקם מלכות ישראל,

בברכה,

ובהצלחה,

דני ארגמן