לימוד כתבי נצרות על מנת להשיבהם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/04/02 10:32 יד באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

האם מותר לקרא כתבים של נצרות בשביל לדעת לענות עליהם?

תודה רבה רבה על כל התשובות

תשובה

בס"ד

מותר לקרוא רק למי שלמד ושנה ושימש תלמידי חכמים הרבה ויודע לברור את התבן מתוך הבר.

אבל לדעתי בימינו אין צורך בכך כיון שהתתמודדות שלנו היום אינה עם הנצרות שאינה רלונטית משום בחינה. זה כמו להתמודד עם יצרא דעבודה זרה שאיננו ואין לשום אדם יצר הרע כזה.

ההתמודות היום היא עם חשיבות ארץ ישראל. זאת המצוה של היום. וזאת התתמודדות של היום.
תשקיע את עצמך בלימוד ערכה של ארץ ישראל. בלימוד מעמדו ותפקידו של עם ישראל. בערך התורה להאיר את העולם. זה מה שחשוב היום.

בהצלחה