לימוד יהדות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/07/21 13:10 ה באב התשפא

שאלה

שלום רב,

לאחרונה עלה בדעתי להתחיל ללמוד מה שאני אקרא לו "יהדות", דהיינו כתובים יהודיים מהתורה על הכתובים דרך המשנה והגמרא ועד לחיבורים כמו מורה נבוכים וחיבורים יותר מהאחרונים. אבל אז חשבתי, מאיפה להתחיל? באיזו נקודה כדאי? חשבתי על להתחיל מהתנ"ך עצמו, עם פירושים ורבא. מה כדאי לדעתך?

תשובה

שלום

בהחלט כדאי להתחיל מהתורה, עם פירוש רש"י.

ובמקביל גם תורה שבעל פה. אפשר להתחיל מלימוד פרקי אבות עם אחד הפירושים (למשל רבי עובדיה ברטנורא).

בספרי הראשונים, אני חושב שכדאי להתחיל מהקדמות הרמב"ם - הקדמתו לפירוש המשנה שלו, הקדמתו לפרק חלק והקדמתו לפרקי אבות שמכונה 'שמונה פרקים לרמב"ם'.

יש גם הרבה שיעורים באינטרנט שאפשר וכדאי לשמוע, כמו למשל באתר של מכון מאיר ובאתר הידברות ועוד.

יישר כח על היוזמה החשובה

כל טוב ובהצלחה רבה