לימוד העיון

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 03/05/20 21:27 ט באייר התשפ

שאלה

שלום וברכה,

ברוך ה' אני בחור שיודע ללמוד עיון ולפלפל תודה לה'

רציתי לדון ולחוות דעה מהרב על סדר הלימוד שאני רוצה ללמוד אותו מכאן ולהלאה בעז"ה יתברך

שתי סוגי לימוד עיון בס"ד

א. אליבא דהלכתא

ב. עיון פלפולי

והסדר הוא כזה

באליבא דהלכתא זה ללמוד הלכות או"ח מתוך השורש שלהם בגמרא, כל הראשונים, ואחריהם טור, ב"י, ב"ח, שו"ע, מג"א, ט"ז, משנ"ב, ביאור הלכה, שערי תשובה, זה בלימוד אליבא דהלכתא בעז"ה יתברך

בעיון הפלפולי הסדר הוא כזה

גמרא של הישיבה כמובן, וכל האחרונים על הסוגיה, וכן עיון עצמי ספרדי,

מה דעת הרב בנושא, במה אפשר לשפר או להחסיר.

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום וברכה,

ב"ה יש לך שאיפות גדולות, ואם תצליח לעמוד בזה זה מבורך.

בכל אופן, ללימוד העיקרי הנ"ל שלך, ראוי להוסיף גם לימוד בספרי אמונה ומוסר, שידרכו אותך ללכת

בדרך הנכונה ויעזרו לך לעמוד ביעדים ולא ליפול.

ברכה והצלחה