לימוד באוניברסיטה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/02/02 16:59 כ בשבט התשסב

שאלה

האם מותר ללכת לאוניברסיטה, הרי זה כמו בי"ס מעורב?

תשובה

צריך עיון גדול אם מותר ללמוד באוניברסיטה לימודים קבועים ומסודרים כיון שיש שם לבוש שאינו צנוע והרבה איסורי עריות נעשים שם כהיתר, וזה חמור יותר מכל בית ספר מעורב.
וברוך ה' היום יש הרבה מוסדות חינוך שמחנכים בהיתר גמור כמעט לכל תחום הנצרך – לכן לדעתי אין מקום להתיר בזה
כל זה חוץ ממיקרים מיוחדים של לימוד שאינם במקומות אחרים וגם הם רק אחרי בדיקה יסודית של סדרי הלימוד שלא ילמדו כפירה וכד' וגם של האדם הלומד, סביבת הלימוד, מקום המגורים, חברים וכד' שהם עוזרים מאוד לאדם לעמוד על דעתו ולא להנזק מהסביבה הנוהגת קלילות באיסורי עריות חמורים. ולא שמים את ליבם שצריכים לשלם מחיר יקר על מנהגי קלילות אלו בשנים הקרובות שאחר הלימוד.