לימוד אמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/08/13 17:25 כו באב התשעג

שאלה

לרב שלום

מה העניין בלימוד אמונה? ומה רע באמונה תמימה?

אני מבין שיש כאלו שצריכים להבין ולהתעסק כי קשה להם להאמין לולי זה, אבל מי שמצליח להתחבר לתורה ללא לימוד אמונה, למה הוא צריך ללמוד?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לימוד אמונה לא נועד למי שיש לו בעיות אמונה, אלא הלימוד הוא בירור במה אתה מאמין, הבנה עמוקה איך הקב"ה מנהיג את עולמו, מה ערכה של הגאולה שמתרקמת מולנו, מה ערכה של ארץ ישראל, מה ערכו של עם ישראל,
ומה ערכה של תורה.

אינו דומה מי שעובד את ה' מתוך אמונה עמוקה למי שעובד את ה' מתוך מושגים פשטניים.

בברכה,

דני ארגמן