לימודי פיזיותרפיה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/06/06 12:14 כז בסיון התשסו

שאלה

אני חושב להתחיל לימודי פזיותרפיה בע"ה. נודע לי שבמהלך הלימודים נדרשים לתרגל אחד על השני כל מיני דברים שכוללים נגיעה. אין הפרדה בין הגברים לנשים אלא במקרים שיש צורך בהורדת חולצה וכ'( במכללת אריאל צריך אפילו לחתום בתחילת הלימודים על נכונות לעשות זאת). אפשר "להתחמק" לפעמים אבל לא הייתי רוצה לבנות על זה. הייתי רוצה לקבל גם תשובה ואם אפשר גם הפניות לשו"תים בנושאים הקשורים לנגיעה של רופא בחולה- מתי מותר ומתי אסור. תודה! אבישי

תשובה

שלום וברכה
כיוון שאין סיבה אמיתית ללמוד בחברה מעורבת (זה לא כמו רפואה שיש הבדל בפיסיולוגיה של גברים ונשים ורופא חייב לדעת גם על נשים ולהפך) יש למצוא מקום בו לומדים בנפרד.
רק אם אין בכלל בכלל מקום כזה מותר ללמוד ביחד לאור דברי הפסיקה על רופאים, אולם גם אז חייבים לעשות כל מאמץ לתרגל גבר על גבר ואישה על אישה, ולא להתפתות ולומר כיוון שהותר הותר. זו האחריות של האדם על עולמו הרוחני.

כל טוב