לימודים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/10 17:43 כט בניסן התשע

שאלה

אני גרה באזור ירושלים ומאד רוצה ללמוד הוראת תקשורת.

יש 2 מוסדות לימוד שרלונטים מבחנתי (מבחינת המקצועיות שהם מציעים בתחום). העניין הוא שמדובר או במכללה חילונית להוראה (דויד ילין) שיחסית קרובה אלי או במכללת אורות שבאלקנה.

השאלה היא האם יש להעדיף את המקום הדתי רק בגלל שהוא דתי, למרות שהמרחק מביתי יקשה עלי מאד ואאלץ לגור במעונות שזה דבר שדורש הרבה יותר כסף ובכלל לצאת מהבית מה שאני מעדיפה לא לעשות..

או להתפשר על הוראה של מקצוע אחר במקום דתי שכן קרוב.

תשובה

בס"ד
את צריכה להכיר את עצמך ואת האופי של הוראת המקצוע.
אין איסור לאדם מבוגר ללמוד במקום חילוני. הרבה אנשים מאמינים לומדים במכללות חילוניות. אם את מכירה את עצמך כמי שהדבר לא יפגע בה. אין פסול ללמוד ב-'דוד ילין'.
צריך גם להכיר את האופי של המקצוע המסויים שמבקשים ללמוד. בתקשורת יש צפיה בסרטים וכד', עלול להיות שלימודי תקשורת מחייבים בהכרח רק מקום דתי.
לכן אם את סבורה שהדבר עלול להשפיע עליך לרעה מצד האמונה ואורחות החיים שלך (צניעות וכד') תמצאי מקום דתי ללמוד בו.
למעשה, את המקצוע תקשורת (וכן גם תנ"ך ומחשבת ישראל) לא הייתי ממליץ ללמוד במקום חילוני. אבל מקצועות אחרים כמו מתמטיקה ומדעים, לשון ואנגלית, חינוך מיוחד וכד' אין הכרח להתאמץ מאוד כדי ללמוד דווקא במקום דתי.

בהצלחה