ליווי כלה לחופה ע"י הורים גרושים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/03/07 14:48 י בניסן התשסז

שאלה

לרב שלום!

שמעתי שיש בעיה שהורים גרושים ילוו את בתם ביום חתונתה לחופה.

זהו דבר שמאוד כואב ועצוב לי לשמוע והייתי רוצה לדעת מהו המקור והטעם לכך, שהרי כל אחד מהם עדיין היה, נשאר ויהיה ההורה שלי, בלי קשר למה שהיה ביניהם.

כמו כן אם יש איזה שהוא פתרון שבכל זאת הם יוכלו ללוות כי הדבר מהותי וחשוב לי מאוד.

תודה,

חג שמח וכשר.

תשובה

ב"ה

שלום.

לא ידוע לי על ה"בעיה" שאתה מציין.
הורים יכולים וצריכים ללוות את בניהם לחופה גם אם מדובר בהורים גרושים.(אמנם בספר "מתת ידו" בסימן קלב כתב שכיוון שאסור לגרושים להמצא יחד אז ממילא לא יהיו יחד גם בחופה -אך לא נהגו כמותו )

דע לך כי מקור המנהג להכניס את החתן והכלה לחופה ע"י " ה"שושבינין" מוזכר בתלמוד הבבלי במסכת ברכות דף סא עמוד א מכך שהקב"ה בעצמו היה השושבין של האדם הראשון ו" מכאן לימדה תורה דרך ארץ שיחזר גדול עם קטן בשושבינות" ומי לנו יותר גדולים מאבא ואמא שמשתדלים ומסייעים (כל אחד בדרכו ) לחתן ולכלה?
ולכן נהגו שההורים הם המלווים את החתן והכלה לחופה.
ויש בזה עוד מנהגים שונים כגון שיש שנהגו שדווקא חכמים ,רבנים וזיקני הקהל הם אלא שילווי את החתן והכלה לחופה ויש עוד מנהגים .
והעיקר הוא שהכניסה לתופה תהיה ללא מריבה או מחלוקת וללא הקפדה . כי הכניסה אל החופה חשובה מההיבט הרעיוני של כניסה אל החיים המשותפים . ברוב אהבה אחווה שלום ורעות.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.