ליווי בנים בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/13 22:11 ז באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני מדריך בתנועת הנוער "עזרא" ילדים עולים לכיתה ט' (גיל 14) יש לי חניך שגר עם מדריכה ואחותה באותו אזור מה שהרבה פעמים הבנות האלה מבקשות מחניך שלי ללוות אותם (הרבה פעמיים בלילה)! האם יש בזה בעיה? הבאתי לחניך הזה תשובות והוא לא מסתפק(שרק אם הם 3 אנשים וכו') לרב אולי יש תשובה שתוכל לספק אותו מה לעשות??

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הולכים על מדרכה ברחוב אין בכלל איסור ייחוד. גם בשעות מאוחרות מפני שיש שם מכוניות ואנשים.

עם זאת יכול להיות שיש לחניך סיבות אחרות (לא הלכתיות) וקשה לו לשתף אותך: אולי הוא מתבייש או מפחד או חושב שזה התפקיד שלך ללוות ולא התפקיד שלו...
כדאי להקשיב לחניך בתשומת לב כדי לזהות ולהבין מה באמת קשה לו?