לחם חלבי באופה לחם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 08:19 כח בניסן התשסב

שאלה

במכשיר "אופה לחם" קיימת תבנית טפלון בתוכה נאפה הלחם. במידה ומכינים לחם חלבי, המ יהיה דינם של הלחמים שיאפו בתבנית לאחר מכן?

האם יהיה ניתן לאכלם בתוך סעןדה בשרית?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

תנור הוא כמו אופה לחם.

אם התבנית תהיה נקיה הלחם הבא שיאפה שם הוא יהיה נ"ט בר נ"ט, דהיינו "נותן טעם" בן "נותן טעם".

דהיינו הלחם החלבי נתן טעם ב"אופה לחם" והאופה לחם נתן טעם בלחם הבא שיאפה.

נ"ט בר נ"ט בהיתר - לא אוסר.
דהיינו הלחם הבא שיאפה - לא יהיה חלבי.

יש אומרים שמותר לעשות כן לכתחילה. דהיינו לאפות לחם כזה לצורך ארוחה בשרית. ויש אומרים שרק אם אפית לחם כזה - מותר לאוכלו. ספרדים נוהגים בד"כ כדעה ראשונה ואשכנזים כדעה שניה.

אם עברו 24 שעות על התנור מאז אפית הלחם החלבי ואם התנור והתבנית נקיים - אפשר לאפות לחם כזה לכתחילה לארוחה בשרית לכל הדעות.

חייבים להדגיש כי אסור לאכול "לחם חלבי" כלל מחשש שמא יאכלוהו עם מאכל בשרי,
מותר לעשות, לאכול "לחם חלבי" רק אם הוא "ניכר כחלבי" במראהו החיצוני ולא יטעו לאוכלו עם בשר.

שימו לב.