לחיות יחד לפני החתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/07/08 11:09 כו בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול האם העובדה שזוג נשוי דתי לא מתנסה בלהתגורר ביחד,האם זה לא פוגע בהכרות העמוקה שביניהם? נניח זוג רוצה להתחתן, ופתאם אחרי החתונה ,האישה מגלה שבעלה מאד מבולגן וזה מצריך שהיא תסדר יותר מדי. כמה שהיא תשאל אותו לפני החתונה האם הוא מסודר , בפועל היא תדע איך הוא באמת מתנהג , אם הוא גם מכבס , רק כאשר הם יתגוררו יחד.הוא יכול להגיד שהוא מסודר ולא נלחץ (וגם להיות כן ואמיתי כשהוא אומר את זה) אבל בפועל ,בנסיבות החיים הוא עלול לא להקפיד על זה או להשתמט מאחריות,וכך האישה עלולה לגלות איש קצת אחר ממה שהוא העיד על עצמו.

איך פותרים את זה?

בתודה,

פלונית אלמונית.

תשובה

ב"ה

שלום.

1) לפי התאוריה הזו אז לא היו צריכים להיות גירושים לזוגות שחיו לפני החתונה 3 ו4 ו5 שנים!! שהרי הם חיו לפני כן והכירו היטב אחד את השני ואחד את השוני של השני .
2)דעי לך שכל מה שהוא נעשה בחטא לא מחזק מעמד כי משמעות של ["חיים בחטא"] היא משמעות של [חיים בפיספוס].

ממה ששמעתי מזוגות שחיו כך לפני החתונה הם עברו תהליך קשה מאוד ומסובך שמעיב על חיי הנישואין שלהם.

שהרי הם חיים באותו בית אבל לא מתמסרים אחד אל השני כי זה לא נישואין -זה לא עד הסוף.
ןתמיד אחד מהם מרגיש במבחן (טסט בלע"ז) ולכן הוא מתנהג כמו אדם שנמצא במבחן וזה בא לידי ביטוי בהרבה תחומיים זוגיים ובעיקר בתחום האינטימי. שהרי אף אחד מהם לא משוחרר ומצד שני הם משווים לקשרים קודמים ולקשרים הבאים כי הקשר הזה הוא לא מוחלט שהרי זה רק מבחן.
ואם הם מחליטים להתחתן אז זה יושב על מתחים קשים מאוד שיהיה קשה לפרק אותם אח"כ.

3)ולעצם השאלה שלך כיצד ניתן להסתדר באותו בית . אז התשובה אולי תפתיע אותך:
מדבר בעבודה זוגית אין סופית!!!
הפער שבין איש ואישה הוא ככ" גדול שצריך סייעתא דישמייא לצמצם אותו ו"זכו- שכינה בינהם" העבודה הזוגית היא יוםיומית ותלויה ברצון הפנימי של כל אחד מבני הזוג ללכת לקראת בן הזוג השני.

4)כדאי מאוד לא לחליט על אירוסין לפני שנותנים לקשר להבשיל .

ועייני בתשובתי "למה לא לנסות לפני החתונה" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/13654

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.