לווי לחופה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/11/19 08:07 יב בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב,

אני מתחתנת בעוד כמה חודשים ויש איזשהו עניין שלא מסתדר לי עם הליווי לחופה..

בהורים שלי נשואים והכל בסדר ב"ה אבל אני לא בקשר עם האבא כבר 8 שנים מפגיעה אישית (לא פיזית חלילה..אבל אישית) אני לא מעוניינת שהוא ילווה אותי לחופה.

האם אני יכולה להיכנס לבד?

תודה רבה,

תשובה

שלום

נהוג שזוג נשוי מלווה את החתן והכלה. אולם זה מנהג לסימן טוב, ולא חובה.

אפשר שבנוסף לאמא שלך (שהיא זו שתלך לידך), יהיה זוג שילווה אותך, כמו סבא וסבתא או דודים, או לחילופין, שאח שלך (אם יש) ילווה במקום האבא.

אמנם לא שאלת על זה, ואני לא מכיר את הפרטים, אבל מציע לבחון אפשרות של ניסיון לפתור את מה שקרה עם אביך. אני מבין שזה משהו שהיה כרוך בפגיעה קשה, אבל מצד שני אני מניח שזה יושב עלייך, ובטח לא עושה לך טוב בחיים. אולי חתונה והקמת בית זו הזדמנות למצוא את הדרך (אולי בעזרת אנשים אחרים) לפתוח את מה שהיה, למרות שזה בטוח יהיה קשה. אם זה יצליח, זו יכולה להיות עליית מדרגה בפתיחת השלב החדש הכל כך חשוב בחיים שלך.

שיהיה בהצלחה והמון מזל טוב.

שתזכו לבנות בניין עדי עד.