להתרכז בתפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/06/10 07:59 כז בסיון התשע

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

בזמן התפילה עולות לי הרבה מחשבות יומיומיות וזה מאוד מקשה עליי להתרכז.

מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הקב"ה לא ברא אותנו מלאכים אלא בני אדם.
את במצב טוב - יש הרבה יהודים שבכלל לא מודעים לכך שעולות להם מחשבות חול בתפילה.
הפתרון לבעיה זו הוא להתעלם - מפני שכאשר מנסים 'לגרש' מחשבה היא דווקא מתעצמת.
את צריכה להתרכז בתפילה, לנסות להתעלם ככל שניתן מהמחשבה שמנסה להטריד אותך, והמחשבה תסתלק מעצמה.
להתרכז בכל התפילה זוהי משימה קשה מאוד ועל פי רוב עלינו להיות מרוצים מכך שאנחנו מתקדמים ומפעם לפעם מצליחים להתרכז יותר, מפני שלהגיע לשלמות בענין זה: להצליח להתפלל תפילה שלמה בלי כל מחשבה אחרת זהו הישג גדול מאוד ששיך לאנשים נדירים.