להתרחץ בים עם בגדים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/06 10:34 כג בטבת התשסו

שאלה

-בעזרתו יתברך]

כבוד הרב שלום רב!

ברצוני לשאול שאלה שכבר יושבת לי חזק על הלב הרבה מאוד זמן..עם ייסורי מצפון חזקים..למרות שאין אפשר לחזור אל העבר ולתקנו לפחות אלמד לא לחזור על מעשים אלו בשנית..

בחופשת הקיץ האחרונה יצאנו כמה חברה מהסניף לאיזור הכנרת..עשינו כמה מסלולים נחמדים כאשר כל הזמן הקפדנו לחלוטין על כל כללי הצניעות הנלווים.. לקראת הערב הגענו לחוף עצמו..ישנו כמובן בנפרד, במקומות מרוחקים..אבל בבוקר נכנסנו ביחד לכנרת, הבנות היו כולן עם חצאיות ארוכות, ומס' שכבות של חולצות על עצמן למנוע עניין של חוסר צניעות במלבושן..האם נהגנו נכון? האם היינו צריכות לוותר מראש על העניין ולא להיכנס לים ביחד אפילו שדאגנו להתלבש כראוי..האם זה בכלל מספיק ראוי?

אשמח לקבל תשובות..

בתודה מראש

אני..

תשובה

בס"ד

את לא שואלת על הטיול ואני לא עונה על שאלות שלא נשאלתי.

אבל אני חושב שכניסה למים ליד בנים היא לא ראויה - אפילו אם לבושים במספר שכבות.
אם זה נעשה במקום רחוק מהבנים - אין בכך בעיה של צניעות.

בהצלחה