להתפלל תפילה במקום 40 יום 40 פעם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/07/08 15:07 ל בסיון התשסח

שאלה

האם יש אפשרות להתפלל תפילה במקום 40 יום 40 פעם? כיוון וניסית כמה פעמים לעשות 40 יום ותמיד לקראת הסוף זה נשבר

תשובה

ב"ה

שלום.

התפילות נמדדות לא בכמות אלא באיכות שלהם.
וכל אדם לפי הדרגה שלו.
יהודי מחוייב להתפלל 3 תפילות ביום ולקבל עליו עול מלכות שמיים. ואם הוא בדרגה כזו שהוא רוצה לעשות דברים נןספים אז כל אדם לפי היכולת ולפי הדרגה ולפי המציאות שלו.

ככלל עדיף מעט בכוונה מאשר להרבות שלא בכוונה. ומי שיכול להרבות והכל בכוונה תבוא עליו ברכת טוב.

הקבלות שאדם מקבל על עצמו בלי נדר הם צריכות להיות כתוספת ולא במקום. ולכן כדאי לקבל קבלות שאפשר וניתן לעמוד בהם ואם לא אז לחפש דבר שאפשר לעמוד בו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.