להתפלל על ידידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/13 01:57 טז באב התשעג

שאלה

שלום!

אני בחור דתי והכרתי בחורה שאינה דתית, וכמה שניסיתי להתרחק ממנה בסופו של דבר כן נקשרנו ריגשית (ח"ו ב"ה תמיד שמרנו נגיעה) בשלב מסויים אמרתי לה שאם היא באמת מחפשת קשר לנישואין ותהיה מוכנה לשמור שבת, לבוש צנוע וטהרת המשפחה כן שייך לדבר על נישואין היא שקלה זאת במשך תקופה מסויימת ובסופו של דבר אמרה שלמרות שהיא מאוד רוצה בקשר זה יהיה קשה לה מדי ובצער רב נפרדנו.

עברו למעלה משנתיים שכמעט לא התראנו ולאחרונה יצא לנו איכשהו לדבר טלפונית ועדיין שנינו מאוד היינו רוצים קשר לנישואין אבל מבינים שמעולמות שונים זה לא ילך, ושוב נפרדנו

במשך הזמן שנפרדנו תמיד השתדלתי להתפלל שיהיה לה הצלחה בכל אשר שתפנה ושתצליח לשמור שבת וכו' (יש לה בעקרון אמונה בה' ואני יודע שהיו תקופות שבאמת ניסתה לשמור שבת, בלי קשר אלי)

שאלתי איפוא האם מותר ובכלל כדאי שאמשיך להתפלל עליה כי פשוט היא אדם מאוד יקר לי וכל יום אני נזכר בה, או שעדיף שלא כי זה מזכיר אותה ומאוד מקשה עלי להמשיך הלאה?

תשובה

ב"ה,
שלום וברכה,

עדיף שלא להתפלל עליה כי תמיד אתה נזכר בה,

זה יקשה ליצור קשר טוב עם בחורה שתרצה להתחתן אתה,

תתפלל יותר טוב על כל ישראל,

בברכה,

דני ארגמן