להתמודד עם בעיה רפואית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/06/13 19:28 י בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני סובלת מבעיה רפואית הנקראת טינטון.. זו מבעיה של זקנים ואני י אני רק בת 18 וצריכה להתמודד עם זה...זה משגע אותי ומקשה עלי לתפקד ולהיות אניי... אני מרגישה שאני בתוך נסיון ואני רוצה לדעת מה אוכל לקבל על עצמי כדי להיות בריאה...לא יודעת למה אבל אני מרגישה שאם אקבל על עצמי משהו שבעיה הזאת תעבור לי...מין תחושת בטן...אשמח לברכה לבריאות הנפש והגוף.

זוהר בת חנה.

תודה רבה וכל טוב!!

בנוסף רציתי לציין שיצא לי לחלום כמה וכמה פעמים שאני ממש יורקת את השיינים שלי והכל מלא דם, זו סיטואציה מזעזעת לחלום עליה ואני יודעת שזה לא טוב לחלום על שיינים נןפלות..מה זה אומר?ושוב מנ אני יכולה לתקן בעצמי/בעולם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה נבקש מכל מי שקורא את הדברים שיתפלל לרפואת זהר בת חנה.

עם ישראל עם מאמין. לכן אנחנו לא עושים 'תנאים' עם הקב"ה, זה מתאים לנכרים.
אנחנו נתקן את עצמנו ואת העולם אבל לא על תנאי שהקב"ה ימלא את תפילותינו.
כל אדם בכל מצב צריך לפעול לתיקון עצמו ולתיקון עולם ככל יכולתו, בכשרונות שלו ובתנאים שהוא נמצא בהם.
אני לא מציע לך לקבל דברים גדולים על עצמך מפני שזה יוצר מתח - את לא צריכה עכשיו מתחים נוספים.
בכל מה שלמדתי מדברי הרב קוק זצ"ל ראוי שאדם יעשה את שליחותו בעולם בתחושה של נחת ושמחה ולא מתוך לחץ ודאגה.
לכן תתבונני בעצמך, בכשרונותיך, ביכולותיך ובנטיותיך ותבדקי מה את יכולה לעשות לטובת אחרים (האחרים יכולים להיות גם אחים צעירים או מבוגרים, הורים או סבא וסבתא, חברים בקהילה וכד') בדרך שמתאימה לך, בדרך שאת בנויה לה - זה התיקון שלך.
הקבלה שלך תהיה בכך שבמעשים הללו תשתדלי להיות יותר רצינית ואכפתית.

כל אדם חולה מצפה להחלמה מהירה ומלאה, אבל צריך לדעת שיש בעולם הרבה חולים שלא זוכים להחלמה מהירה ולא להחלמה מלאה.

הקב"ה יודע אלו תנאים להעניק לכל אדם ואדם - יש מי שחייו קלים ופשוטים ויש מי שהחיים שלו קשים ומסובכים - אנחנו לא יכולים לבחור את תנאי החיים שלנו. אנחנו כן בוחרים כיצד נגיב על כך.
לכן בענין הטינטון שאת סובלת ממנו. תעזרי בכל דרך שהרפואה יכולה לסייע לך. תעשי את כל הבדיקות שאפשר ותבקשי את הטיפולים הנדרשים. זו ההשתדלות הארצית שלך.
כמובן יש גם השתדלות רוחנית-אמונית: "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה":
תשובה - דברים שאת יכולה להתחזק בהם. יותר כיבוד הורים, יותר עזרה לזולת, יותר תשומת לב שלא לכעוס או לא לדבר רכילות וכד',

תפילה - שלך, ושל אחרים עליך. אפשר ללכת למקומות קדושים - הכתל, מערת המכפלה, קבר רחל וכד' אפשר להוסיף כמה פרקי תהילים בכל יום לתפילה שלך. הכל צריך להיות במידה, כך שלא יבלבל את החיים שלך ולא יכניס אותך למתחים נוספים.

צדקה - לתת לפי יכולתך. ההלכה היא לתת מעשר כספים מההכנסות, אם יש לך הכנסות. אפשר להתיעץ עם רב שמכיר אותך. בכל מקרה אין לתת צדקה יותר מחמישית מההכנסות.

את יכולה להתפלל לנסים אבל אסור לך לחיות בתחושה שהקב"ה חייב לעשות לך נס. לכן אל תחיי בהמתנה שהקב"ה יעשה לך נס ולפתע תחלימי. תנסי לקבל את הדין ברצון, להסכים עם המצב שלך, זה יחסוך לך הרבה כאב לב ועוגמת נפש.
תחשבי כיצד את יכולה להמשיך את החיים, לגדול ולהתפתח, ללמוד ולבנות משפחה למרות כל מה שקשה לך.
אל תחשבי שלא תוכלי להיות מאושרת כל עוד לא החלמת - להיפך תמצאי את הדרך להיות מאושרת למרות כל מה שקשה לך.

באשר לחלום. הנושא נדון בתשובות רבות - אני מביא לך כאן קישור למספר תשובות שמבררות היטב את הענין.

http://food.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=55588

https://www.kipa.co.il/ask/show/3303-תענית-חלום

https://www.kipa.co.il/ask/show/132367-תענית-חלום...

http://www.din.org.il/2012/09/12/הרואה-בחלום-שנפלו-שיניו-ועברו-כמה-ימים/

http://www.din.org.il/2013/02/05/חלום-על-שיניים-שנפלו/

רפואה שלמה ומהירה, בשורות טובות, ישועות ונחמות, בעזרת ד'.