להתחתן איתו או לא ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/05/02 15:41 ד בסיון התשסב

שאלה

שלום,יש לי חבר כבר כמעת שנה הלומד בישיבת הסדר שיעור א אני בת גילו.אני מאוד מתלבטת בהמשך הקשר שלנו משום ששניינו נמצאים בשלב של בניה עצמית.והקשר הזה בנתיים אינו יכול להוביל לחתונה משום ששניינו צעירים ולא בשלים לכך עדיין.כמו כן ישנם המון שאלות הלכתיות העולות ובזמן האחרון זה ניהיה יותר קשה להקפיד על איסורים מסוימים..אנו מודעים לעובדה שחברות זו אסורה אך כל מכרינו אומרים שאני היחידה שמחזקת אותו..כמו כן למה עלי להיפרד ממישהו שיודעת שהייתי רוצה להקים איתו בע"ה בית בישראל?האם אין פה "פיספוס"?או שמא להפך אנו מפספסים את הסיכוי שלנו להיות יחד בע"ה?תודה..

תשובה

ב"ה

רותי שלום.

מובן שמלכתחילה עדיף להיכנס לקשר עם בחור לשם נישואין רק כאשר מרגישים בשלים ומעונינים להינשא.

בסיטואציה שבה את נמצאת עכשיו עומדות לפנייך שתי אפשרויות:
1) להחליט להינשא ולקבוע תאריך… מזל טוב!
2) להיפרד.

עלייך להבין כי המשך הקשר כפי שהוא כרגע יגרום לכם קושי רב בקיום ההלכות (כפי שאת אכן מציינת בשאלתך). הדבר אינו מקשה רק עתה באופן זמני, אלא עשוי לגרום לעיוות של הבסיס עליו תרצו להשתית את ביתכם בעתיד.