להתגלח או לגדל זקן?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/03/10 10:52 ד בניסן התשע

שאלה

אני נער שרוצה לגדל זקן אבל הוריי דורשים ממני להתגלח, והר"מ שלי בישיבה תיכונית אמר לי שזקן זה מראה של יהודי (ללא קשר לכך שהוריי רוצים שאתגלח) אז האם להתגלח ולקיים כיבוד הורים/להיות עם מראה של יהודי?

תשובה

ב"ה

שלום.

לא זה ולא זה.

[אתה צריך לשוחח עם ההורים שלך!]

כדאי לך מאוד ליצור ערוץ תקשורת עם ההורים ןלנסות להבין מה עמדתם ולמה ואם תוכל אז גם תצליח להסביר להם את עמדתך ורק מתוך שיח אמיתי בינכם תוכל לקבל החלטה בנוגע לגידול הזקן .

ונראה לי שאם תשוחח איתם על העיניין הזה זה יכול לעזור לך לשוחח איתם על עוד עיניינים שעומדים ברום עולמך כנעג מתבגר (תאוריה,טיולים ועוד ועוד נושאים חשובים ...).

עיין תשובתי "לגדל זקן זה חיוב" ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/32056

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.