להתארח בשבת במקום של מפרישים תרומות ומעשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/06/17 08:02 ד בתמוז התשעז

שאלה

אנחנו עתידים להתארח בשבת אצל חברים שגרים במושב הם לא דתיים אבל מקפידים על כשרות.

כיוון שהם גרים במושב כל הפירות והירקות שלהם הם מהשדה שלהם

אני יודע שהם מודעים לעניין התולעים והם מקפידים לשטוף הכל גם בגלל הריסוס אבל הם לא מודעים לנושא של תרומות ומעשרות.בקיצור מה עושים?

תשובה

שלום.

קצת מסובך אבל יש פתרון.

אפשרות 1) תרים לו טלפון כעת ותגיד לו שביום שישי אתה בא לעשר את הפירות והירקות ותסביר לו בהרחבה על העניין.

אפשרות2)תקנה לביתך היום פירות וירקות מאותו סוג שהוא מגדל לא מעושרים!! שהם טבל ודאי ותפריש בבית שלך על הפירות שקניתה ותכלול בהפרשה גם את מה שהוא עתיד להגיש לך ותאמר זאת בפירוש בזמן שאתה מפריש בביתך.

האפשרות השניה היא אפשרות טובה גם אם הפירות והירקות הם "לא מן המוקף" דהיינו לא לידך .בשעת הצורך זה מועיל.

וכך הורה הרב מרדכי אליהו זצ"ל הלכה למעשה .

ועיין בשו"ת מאמר מרדכי חלק א יורה דעה סימן טז .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.