להתארח בבית לא כשר בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/10 16:44 יג בניסן התשע

שאלה

שלום וחג שמח.

אבא של בעלי הזמין אותנו לארוחה במוצאי החג (יום שלישי). ביתו לא כשר לפסח ועל השולחן יהיו דברים לא כשרים.

הם דואגים לקנות לנו אוכל מוכן כשר לפסח, סגור היטב ולא יפתחו אותו עד שנגיע. בנוסף, נאכל אותו בכלים חד פעמיים.

האם אנחנו יכולים להתארח אצלו?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מצטער על האחור בתשובה.
מכל מקום.
אם השולחן נקי ומכוסה במפה מכובסת או בניילון. ועל השולחן הכל חדש, או חד פעמי וכשר לפסח - אין סיבה להמנע מהביקור.
צריך רק להיות עירני כל הזמן שלא מביאים דברים נוספים שצריך לחשוש להם.