להתאמן בתשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/18 15:00 יג באב התשעח

שאלה

שלום לרב!

יש לי שתי שאלות על תשעת הימים..

1.האם מותר לנגן בכלי נגינה לצורך אימון בתשעת הימים?

2. בגלל שתשעה באב נדחה ליום ראשון כי הוא יוצא בשבת אז לספרדים איזה שבוע נקרא השבוע שחל בו..השבוע הקרוב שתשעה באב יוצא בו בשבת או שבוע הבא שצמים בראשון..?

תודה רבה!

תשובה

ב,ה

שלום.

1. עד ראש חודש אב מותר. ומשנכנס אב יש למעט בכל מנגינה שיש בה שמחה ולכן כדאי להתאמן על מנגינות שקשורות לאווירת הימים האלו שהן שקטות . וכל זה רק לעניין אימון שאם לא תתאמן הרי שתאבד את הלימוד .אבל לנגן סתם כך לכיף או להנאה בודאי שאסור.

2.בשנה זו (תשע"ח) לא חלים דיני שבוע שחל בו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.