להשמיע לאוזן את התפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 02:42 כח בתמוז התשסב

שאלה

אני מתפלל עם הפה-אני משמיע לעצמי את מה שאני אומר בתפילה-בכל הקעים בתפילה.

לפעמים קורה שאני מתבלבל במילה וחוזר עליה.

בכל מקרה, זה שאני משמיע לעצמי את מה שאני קורא, גורם לזה שהציבור/חזן עוברים אותי בתפילה, ואז משום מה, אני מרגיש שקשה לי יותר להתפלל? יוכל כבוד הרב אולי להגיד לי מה לעשות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

זה טוב מאוד שאתה משמיע לאזנך מה שאתה מוציא מפיך.
(לא בתפילת לחש)

עיין :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9984

דע לך כי התפלות תמיד פועלות אלא שאנו לא תמיד מבינים כיצד הם פועלות, רבי יוסף ג'יקטיליה בספר "שערי אורה" כותב שיש מקום בו נאגרות התפלות והוא נקרא "אוצר", והקב"ה משתמש בכל התפלות,
ואנו לא מבינים :איך כמה ולמה.
על כן אנו עושים עד כמה שאנו יכולים על מנת להתרכז ולהבין את התפילה היואצת מפינו.

בברכה,

עוזיאל