להעתיק במבחן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 12:25 ג בסיון התשסט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב.

אני סטודנטית.

האם בזמן מבחן, חברה שלי נותנת לי מעצמה להעתיק ממנה-האם עדיין יש בעיה בכך? שהרי אין פה גניבת דעת. אלא קיבלתי זאת באישורה..

תודה רבה.

תשובה

שלום

יש כאן בעיה כפולה.
הראשונה- יש גניבת דעת של האוניברסיטה, המניחה שאינך מעתיקה.
אך ישנה בעיה חמורה יותר-
ההרגל שלא להיות ישרים, שלא להיות כנים עם עצמנו ועם הסביבה שלנו, הוא הרגל רע מאד.
התורה מורה לנו 'צדק צדק תרדוף'. זה אינו רק בתחום המשפט, אלא בכל החיים. הצדק, הוא האמת. עלינו להתרגל לומר אמת, לכתוב אמת, לשדר אמת, גם אם נפסיד מזה כרגע.
בסופו של דבר, מי שדובר אמת בפיו ובלבבו במבחנים, יעשה כך גם בזוגיות, בחינוך ילדיו, בעסקיו, והעולם יאיר לו/ה פנים.

אל תעתיקי, דברי וכתבי אמת בלבד.

כל טוב