להענות לבקשה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/04/02 06:39 ל בניסן התשסב

שאלה

שלום

לי יש בעיה אם להענות לבקשה להיות חזן בבית ספר בגלל שלמדנו במסכת ברכות שצריך לסרב בפעם הראשונה בפעם שניה ככה להיראות יותר מעונין ובפעם השלישית להיענות לבקשה ואצלנו שואלים רק פעם אחת ולכן אני מסרב וזה עוצר את התפילה

האם תוכל בבקשה להגיד לי מה לעשות אם להיענות לבקשה או לא בתודה רועי ואתם עושים פה עבודה טובה מאוד

תשובה

ב"ה

שלומות!

אתה יכול לומר כבר בפעם הראשונה שאתה מוכן להיות חזן. הרי כבר הביאור בלכה בסימן נג' סעיף טו' התלבט בשאלה האם זוהי הלכה המחייבת כל אחד, ושמא יש לחלק בין חזן קבוע וכו'.
ולכן, הדבר הנכון ביותר הוא שרשימת החזנים תוכן מראש, היינו שכל יום יקבע מי הוא החזן. וכך, לא יהיה צורך לבקש מכל אחד ולהכנס לשאלה זוץ ובכל מקרה, תוכל להענות כבר בפעם הראשונה כיוון שזה הנוהג אצלכם, לבקש רק פעם אחת.

בברכה,

שי