להעזר בסגולות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/13 16:06 י בחשון התשעד

שאלה

שלום, בימים האחרונים, לקראת יום פטירת רחל אימנו יש פרסומים של הישיבה של הקבר שזה סגולה גדולה מאוד שיתפללו שם במשך 40 יום בכללי, ובפרט ביום זיכרון שלה. רציתי לדעת האם באמת יש לזה ערך עליון? האם באמת שווה להשקיע ולתרום בשביל זה, או שזו דרך יפה להשיג תרומות? כי יש מלא מקומות שככה מפרסמים את עצמם...תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין בידינו 'סרגל סגולות' שמודד איזו סגולה מועילה יותר.
מכל מקום כאשר נעזרים בסגולה - ראוי לפעול אותה בעצמנו ולא לקנות אותה בכסף.
כשם שלא נוכל לשלם למישהו שיניח תפילין במקומנו ולא שיתפלל שחרית במקומנו, כך עלינו לעשות את הסגולות בעצמנו ולא לקנות אותם בכסף.

חשוב להתפלל בקבר רחל - אז נלך לשם להתפלל ולא נקנה את התפילה שם בכסף.
חשוב לקום לתיקון חצות - נקום לתיקון חצות ולא נקנה זאת בכסף.
חשוב לקרא תהילים - נקרא תהילים ולא נשלם למישהו שיעשה זאת במקומנו...

עיין שני אתרים מלאים סגולות טובות - ותראה שאין שם המלצות לשלם אלא לפעול בעצמך.

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=10653

http://www.seumarom.org/sgulot.html