להסתפר אצל גבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/12 21:10 יג בטבת התשעג

שאלה

שלום,

אני בחורה בת 20,רציתי לדעת האם מותר לי להסתפר אצל ספר גבר?

אציין כי זה טיפול נוסף שלא כל ספר/ית עושה,לכן קשה מאוד למצוא באזור המגורים שלי.

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשונה מרופא שמטפל באישה או רופאה שמטפלת באיש שם אנו אומרים "טרוד במלאכתו" = איש המקצוע עסוק במלאכת הריפוי, לכן למגע הכרוך בטיפול אין כל השפעה נוספת.

אבל מלאכתו של הספר מתמקדת בצדדים שעלולים להשפיע על היצר:
הוא רוצה להעניק לך מראה יפה, שהשער יהיה מעוצב באופן היותר נאה ויותר הולם לך...
בנוסף לכך, הטיפול נעשה באופן שמעניק הרגשה נעימה, זה חלק מהשרות הנכון.

המסקנה מכל אלו שאין שום מקום להתיר טיפול של ספר באישה, גם אם עליך להתרחק ממקום מגוריך כדי לקבל את הטיפול הנדרש.