להספיק להתפלל עם הציבור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/02/13 14:16 ה באדר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי בעיה (לימודית) קלה שאני קוראת לאט. אפילו קיבלתי תוספת זמן בבגרויות וכל מיני כאלה, הבעיה שלי היא שבתפילה בציבור אין תוספת זמן. ואני לא מספיקה לקרוא את כל הטקסט. שלא לדבר על להתכוון, שלשם כך אני צריכה לקרוא ממש כל מילה לאיטה ואז בכלל אין לי סיכוי להספיק. יש פתרון? מה עדיף? למלמל את כל המילים ולהספיק בקושי או להתכוון במילים ולא להספיק (ואז להתפלל רק חלק מהקטעים).

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו בעיה ידועה ומוכרת. את לא צריכה לוותר על הקצב ולא על הכוונה. את צריכה רק להקדיש יותר זמן לתפילה שלך.

לשם כך את תגיעי לתפילה לפני כולם, תתחילי את התפילה שלך בקצב הנכון לך באופן 'שתפגשי' עם תפילת הציבור כשהם עומדים לשמונה עשרה.
אם הם יגמרו לפניך - זה בסדר. את תתפללי בקצב שלך עד שתסיימי את התפילה שלך כראוי.
סיכום: תקפידי שאת תפילת עמידה את תאמרי יחד עם כולם.