להמשיך את הקשר?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/10/13 15:55 יח בחשון התשעד

שאלה

אני יוצא עם מישהי כבר כ-4 חודשים -

כעת בשבוע האחרון חיי התהפכו .

בתחילה היא שפכה את בעיותיה וקשייה, בעיות שידעתי על קיומם ולא ממש עשו עלי רושם או שעשו אבל היו קבילות עלי .

בשבת היא התארחה אצל חברה נשואה ופתאום ביום ראשון התהפך העולם ,פתאום היא צריכה להתנתק , פתאום היא נזכרה בהחלטה שלה לא להתחתן , פתאום אנחנו לא מתאימים .

אתמול לאחר שליחת מסרונים תדירה היא הגיעה אליי על מנת לדבר , שם היא אמרה שיש לאבא שלה דיפרסיה ושלאחד האחים שלה גם יש את המחלה

ושגם היא לפי מה שהבנתי עם מאובחנת כחולה בזה .

ושבגלל זה היא לא רוצה להתחתן אף פעם עם אף אחד ולא רוצה ילדים , למה לגרום סבל .

גם לי היא אמרה שהיא לא רוצה לשגע אותי , ושאם נהיה בקשר זה רק יגרום לי להשתגע ושהיא רוצה זמן , בתחילה היא רצתה חודש ובסוף ירדה לשבוע שבו היא תחליט מה היא עושה .

במהלך ה4 חודשים , נקשרתי אליה נפשית , הגעתי לרמת אכפתיות ודאגה ואהבה כמו שלא חוויתי בחיי , אני חושב שכל התירוצים שהיא אמרה ביום ראשון נבעו מכך שהיא הכניסה לעצמה לראש שהיא לא רוצה להתחתן אז למה להיות בקשר איתי ,לדעתי אכפת לה ממני ובגלל זה היא אמרה את מה שהיא אמרה, אני באמת מבולבל

מצד אחד נקשרתי אליה וקשה לי לאבד אותה , מה גם שזה לא תלוי רק בי , מצד שני ברור לי שזה חיים לא קלים עם מישהי חולה ,

במיוחד בדיכאון , למרות שכרגע זה לא ניכר , מלבד השינוי במצבי הרוח שיש מידי פעם .

אני ממש מבובלבל וצריך להחליט מה הצעד שאני מחליט

מה לעשות ?

גם אם זה לא תלוי לגמרי בי .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח לעזור לך,

אפשר להתקשר לפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן