להלביש בעלי חיים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/10 17:18 א בסיון התשע

שאלה

באחד מביקורי בצפון נורווגיה, נתקלתי בחבר יהודי ותיק שטען כי גם כלבים וחתולים צריכים להיות לבושים על מנת לשמור על צניעותם. נשמע מגוחך, נכון? עלי להודות, בחיים לא שמעתי על מעשה לא רגיל שכזה! הוא הסביר לי שרב בעיר מולדתו נהג לעשות זאת וגם הוא האמין בעניין הצניעות בחי. לכן, גם משפחתו וחבריו היהודים שגדלו איתו עושים זאת. ניסיתי להסביר לו שאין שום ציווי או חוק בהלכה שתומך בזה, אך הוא לא היה מוכן להשתכנע. האם גם אתה מוצא מקרה זה חריג או אף מבלבל? אני לא תומכת ברעיון בכלל, אך לא הצלחתי למצוא שום קשר לדת.

תשובה

ב"ה

שלום.

לא שמעתי על כזה דבר.

אמנם יש מה ללמוד מבעלי חיים כפי שנאמר בתלמוד בבלי מסכת עירובין דף ק ["אמר רבי יוחנן: אילמלא לא ניתנה תורה היינו למידין צניעות מחתול, וגזל מנמלה, ועריות מיונה."] ואם הקב"ה ברא אותם כך הם יכולים להסתדר יופי בלי מעיל בחורף וגם בלי מטריה בגשם...

אגב, במדרש על ספר קהלת פרק א אומר רבי ברכיה בשם רבי שמעון בן לקיש שכל מה שברא הקב"ה באדם יש גם בארץ. גם לארץ יש ראש וידיים וטבור ורגליים וערוות הארץ ועל פי ההגיון של אותו אאדם שהזכרת בשאלה היה צריך להלביש גם את הארץ...

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.