להכנס לכנסיה באיטליה על מנת ללמוד ארכיטקטורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/03/10 15:31 כג באדר התשע

שאלה

שלום, אני סטודנטית לאדריכלות ונמצאת כרגע בשנה הראשונה ללימודים.

מוסד הלימודים שלי מוציא בקיץ טיול לימודי לאיטליה בנושא ארכיטקטורה. המרצה הדגישה שהרבה מהסיורים יהיו גם לתוך כנסיות באיטליה בכדי להתרשם מהארכיטקטורה.

האם מותר לי להיכנס לכנסיות לצורך לימודים?

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מבין את הצורך שלך להכנס לכנסיה על מנת ללמוד .
ואני מבין שמבנה הלימודים הוא כזה שחייבים ללמוד את הארכיטקטורה .

ובכל זאת אני מייעץ לך שלא לשים כף רגל ואפילו לא אצבע על מפתנן.

הכיצד תוכלי להכנס למקום שממנו יצאו גזרות שמד על אחייך ועל אחיותייך?

עלילות הכנסיה מפורסמות הן מעל דפי ההיסטוריה העולמית .רק המחשבה על מקומות אלו ובודאי הכניסה אליהם יש בה מידה של עלבון ופגיעה בקודשי ישראל ובזכרון של אחינו ואחיותינו.

את צריכה לגשת אל המרצה ולשוחח איתו על כך ! אם לפי ההלכה אסור להכנס לכנסיה אז זה משהו שצריך להסביר אותו בנועם ובדרך ארץ ולעמוד על העיקרון שלו וגם לשלם מחיר ואפילו אישי על העמידה בעיקרון.

ואכן יש קורסים כגון למורי דרך שמבינים ומכבדים את הבקשה של מי שלא רוצה לדרוך שם.

והרבה מבנים נוספים ניתן לראות ומהם ללמוד ארכיטקטורה.

תחשבי על הדברים שאת קוראת .
אם תרצי להקל לעצמיך תוכלי לעיין בתשובות נוספות שנכתבו כאן באתר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.